Εθνικο Ωδειο Αγιασ Παρασκευης

 

Το Παράρτημα της Αγίας Παρασκευής, το 2020, συμπληρώνει 38 χρόνια λειτουργίας!

 

  • Από το ξεκίνημά του, το 1982, στην οδό Αγίου Ιωάννου 100 (εκεί που σήμερα είναι το DaVinci), με διευθύντρια τη Λίλιαν Καλλίτση και διαθέτοντας τότε τις βασικές Σχολές: Πιάνου, Κιθάρας & Θεωρητικών, μεταστεγάστηκε το 1988, στην οδό Αγίου Ανδρέου 16 (όπου μέχρι σήμερα λειτουργεί) με διεύρυνση των Τμημάτων & των Σχολών υπό τη διεύθυνση της Βάλιας Κουλάκου.

 

  • Στο Β’ όροφο του κτηρίου της οδού Αγίου Ανδρέου 16, στον Παράδεισο Αγίας Παρασκευής, σ’ ένα χώρο 280 m2,   10 Αίθουσες Διδασκαλίας, άνετες και φωτεινές, Αίθουσα Συναυλιών (Αμφιθέατρο 100 θέσεων), το Γραφείο και άνετος χώρος αναμονής γονέων και συνοδών, είναι στη διάθεση των μικρών αλλά και ενηλίκων σπουδαστών του Ωδείου, αφού η μάθηση δεν έχει ηλικία και όλοι δικαιούνται να μετέχουν στη χαρά του να φοιτούν σε ένα ποιοτικό μουσικό χώρο.

 

Η Διευθύντρια του Ωδείου, Βάλια Κουλάκου, Καθηγήτρια Ανωτέρων Θεωρητικών – Συνθέτης, σας υποδέχεται προσωπικά, πρόθυμη να συζητήσει με κάθε ενδιαφερόμενο τις μουσικές του ανησυχίες και να επιλέξει ανάμεσα σε καταξιωμένους σολίστ και έμπειρους μουσικοπαιδαγωγούς, τον εκπαιδευτικό που θα αναλάβει να σας οδηγήσει στα μονοπάτια της μουσικής τέχνης και επιστήμης.

"Η προσέγγιση των σπουδαστών μας με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, έχοντας σαν αρχή ότι οι μαθητές θα πρέπει με τη συμβολή ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος να κατακτούν εύκολα και σε μικρότερο χρόνο τη μουσική γλώσσα που θα τους βοηθήσει να «ξεκλειδώσουν» τη μουσική, μας ανεβάζει ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου, που μας εμπιστεύεται τα παιδιά του!"

  • Μαθήματα μουσικής σε εμάς, παρακολουθούν όχι μόνο κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και τα παιδιά τους, αλλά και από τις γύρω περιοχές: Γέρακα, Γλυκά Νερά, Κάντζα, Παιανία, Κορωπί, Σπάτα, Αρτέμιδα κ.α. Κάποιοι μάλιστα απόφοιτοι, συγκαταλέγονται στα 200 και πλέον Πτυχία-Διπλώματα που έχουν μέχρι σήμερα δοθεί από το Εθνικό Ωδείο και με την αντίστοιχη Κρατική Αναγνώριση. Ένας σεβαστός αριθμός αποφοίτων μας, ακολούθησε τη μουσική σταδιοδρομία ή τη διδασκαλία της μουσικής, κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους!

 

  • Σήμερα, πρώην σπουδαστές μας, ακόμη κι αν οι ίδιοι εγκατέλειψαν την ενασχόλησή τους με τη μουσική, φέρνουν τα παιδιά τους, με εμπιστοσύνη γιατί γνωρίζουν ότι και αυτά θα τύχουν του ίδιου σεβασμού και αγάπης. Τέλος κάποιοι επανακάμπτουν για να ολοκληρώσουν κάτι που άφησαν ημιτελές ή και για να ασχοληθούν με ένα άλλο μουσικό γνωστικό αντικείμενο.

 

  • Κοντά μας, μπορείτε να διδαχθείτε Οργανική Μουσική (Βιολί, Πιάνο, Κιθάρα, Φλάουτο κ.λ.π.), όλων των στυλ (Κλασική, Jazz, Μοντέρνα, Παραδοσιακή),  Φωνητική ή Θεωρητική Μουσική, και να αποκτήσετε γνώσεις και εφόδια τόσο για την προσωπική σας ευχαρίστηση όσο και  για επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

  • Οι επιλογές είναι πολλές, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας και το χρόνο  που μας διαθέτετε!