ΧΟΡΩΔΙΕΣ

 

Το ομαδικό τραγούδι, εκτός από τρόπος έκφρασης, συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των μελών ενός φωνητικού συγκροτήματος.

Τα μέλη καλούνται να αφήσουν κατά μέρος την ανταγωνιστικότητα, να συνδράμουν με τη φωνή τους συνεργαζόμενοι με τους άλλους και υπακούοντας στο μαέστρο μια ερμηνεία, όσο το δυνατόν αρτιότερη και πιο πιστή προς τις επιταγές του συνθέτη.

Μέσα στη μεγάλη αυτή οικογένεια αναπτύσσονται και άλλα δυναμικά: το ενδιαφέρον και η εξοικείωση με τα μέλη, δημιουργεί συμπάθειες, φιλίες και σχέσεις δυνατές, που πριν τη συμμετοχή σε κάτι τέτοιο, κάποιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

 


  • Οι σπουδαστές του Ωδείου από 7 έως 16 ετών, μετά από Ακρόαση, γίνονται δεκτοί στην Παιδική Χορωδία, όπου η συμμετοχή τους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

  • Για τους Ενήλικες Σπουδαστές, με μουσική παιδεία, υπάρχει η δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής τους, στη Χορωδία Ενηλίκων, που λειτουργεί ως Εργαστήρι εξοικείωσης με την πολυφωνία σε όλες της, τις μουσικές εκφάνσεις.

 

  • Για τους προχωρημένους σπουδαστές της Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής Μουσικής, η δυνατότητα ένταξης στις «Βυζαντινές Φωνές», τη Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου μας, που διακρίθηκε σε Φεστιβάλ του Εξωτερικού.

 

  • Για όσους αγαπούν την Παραδοσιακή Μουσική, μπορούν να συμμετάσχουν στην Παραδοσιακή Χορωδία ή να μάθουν ένα, από τα διδασκόμενα στο Ωδείο, Παραδοσιακά Μουσικά Όργανα.