ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

Η Ηλεκτρική Κιθάρα χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από ένα σύστημα ενισχυτή-ηχείου.

Στο κυρίως σώμα της ηλεκτρικής κιθάρας υπάρχουν τοποθετημένα ποτενσιόμετρα για να ρυθμίζει ο κιθαριστής την ένταση και την τονικότητα.

Το σήμα που προέρχεται από την κιθάρα μπορεί κάποιες φορές να διαφοροποιηθεί με εφέ όπως το reverb ή να παραμορφωθεί (Distortion).

H Ηλεκτρική κιθάρα όπως και η κλασική έχει έξι χορδές, ενώ υπάρχουν και 7χορδες, 8χορδες…κ.α. για κάποια πιο μοντέρνα στυλ μουσικής.

  • Το μάθημα της κιθάρας ξεκινά από τις βασικές τεχνικές γνώσεις του οργάνου παράλληλα με τις βασικές θεωρητικές γνώσεις που χρειάζονται στο σύγχρονο κιθαρίστα.
  • Διδάσκονται όλα τα στυλ μουσικής, αυτοσχεδιασμός (Rock/Metal, Jazz/Fusion,Blues).
  • Κλίμακες σχετικές με το κάθε στυλ, θεωρία, ανάγνωση παρτιτούρας, RhythmGuitar.
  • Ανάπτυξη  τεχνικής(Alternate Picking, Sweep Picking, Tapping etc).
  • Όλα αυτά μαζί με μια τεράστια γκάμα τραγουδιών σε πάρα πολλά είδη και στυλ.
  • Ελεύθερη επιλογή τραγουδιών και διδασκαλία σε μελωδία και solo με την βοήθεια backing track.

 

 

ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ

 Έχει σχεδόν ίδια κατασκευή με την κλασική κιθάρα, μόνο που οι χορδές της είναι όλες μεταλλικές και χρησιμοποιούμε πένα για την παραγωγή του ήχου.

Με ηχείο μεγαλύτερο από την κλασική κιθάρα,  ήχο πιο δυνατό και μεταλλικό, που γίνεται ακόμα δυνατότερος εάν ενισχυθεί ηλεκτρικά. (Ηλεκτροακουστική).