ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής  που λειτουργεί στο Ωδείο μας περιλαμβάνει θεματικές ενότητες με αντικείμενο τη γνωριμία με σημαντικά μουσικά ιδιώματα της εποχής μας, όπως Jazz, Latin, Funk, Blues κ.α.

Το εργαστήρι αυτό, απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από τo μουσικό όργανο που παίζουν.

Έχει σαν στόχο την προσέγγιση και ανάλυση της Σύγχρονης Αρμονίας , καθώς και την βελτίωση της Ρυθμικής Αγωγής μέσα από την κατανόηση και εξάσκηση των διαφόρων ρυθμών.

Στη θεματική ενότητα της Μουσικής της Λατινικής Αμερικής, προσεγγίζουμε δύο βασικά ρεύματα, της Κούβας και της Βραζιλίας, γνωρίζοντας ρυθμούς και styles όπως Salsa, Samba, Cha cha, Bossa Nova, Son, Bolero αλλά και αυτοσχεδιάζουμε, παίζουμε και πειραματιζόμαστε πάνω σε δοσμένα θέματα του δασκάλου αλλά και δικά μας !!...

Το Μουσικό Εργαστήρι γίνεται μία φορά την εβδομάδα και έχει 2ωρη διάρκεια.

Υπεύθυνος Εργαστηρίου-Διδασκαλία: Σταύρος Λίνος*


Για δείγμα δουλειάς παλαιότερων σπουδαστών του Εργαστηρίου μας, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/photo.php?v=104925276320762&l=6796788675409933264


* Ο Σταύρος Λίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε κλασικό πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Βόλου), όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Αργότερα, γοητευμένος από την Jazz, Funk και Latin μουσική, παρακολούθησε μαθήματα Jazz Αρμονίας και Κρουστών, σε Ελλάδα και Κούβα. Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά, κάνοντας αξιόλογες συνεργασίες με τους Apurimac, Marta Moreleon, Έλλη Πασπαλά, Joel Soto, Ramon Soto, Carlos Menendez, Yussef Beato, Anaconda κ.α.. Παράλληλα με τις εμφανίσεις του έχει δημιουργήσει και το ''Σύγχρονο Μουσικό Εργαστήρι'', κάνοντας μαθήματα σε ομαδικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο.